Välfyllt program. För första gången på tre år är det dags för Lindholmen open day att äga rum fysiskt. Inspirationsdagen är öppen för alla som är nyfikna på vad som händer inom innovations-ekosystemet på Lindholmen Science Park. Bland talarna märks bland andra den tidigare EU-kommissonären Cecilia Malmström.

Lindholmen open day började som ett nätverksevent för alla företag och organisationer som är etablerade i området. Den skulle fungera som en mötesplats för att stimulera nya projekt och idéer.

– På senare tid har vi öppnat för alla som är nyfikna – studenter, företag och allmänheten i stort. Man kan dyka upp på de programpunkter man tycker är intressanta eller så kommer man hit för att nätverka med företag som ställer ut på inomhusgågatan på Lindholmspiren 3–5. Den här dagen är en riktig smältdegel med akademin, näringslivet, Göteborgs Stad med flera samlade, säger Anna Hafström Kováts, marknadschef på Lindholmen Science Park AB som anordnar dagen.

Hållbar turism, geofencing och smarta textilier

Temat för dagen är ”Innovation – the way to a sustainable society” och Anna Hafström Kováts lyfter fram flera talare som är väl värda att lyssna på. Carl Mossfeldt, chefsstrateg klimatomställningsfunktion, Göteborgs Stad, kommer att prata om kommer att prata om hur hållbar omställning kan uppnås genom att effektivt ta itu med utmaningar inom stadsstyrning.

– Senare på dagen har vi Cecilia Malmström och Urban Strandberg som talar om hur vi kan revitalisera demokratin. I övrigt handlar mycket om hållbara lösningar för framtidens mobilitet, som står i fokus på Lindholmen. Hållbar turism, digitala tvillingar, geofencing och smarta textilier är andra ämnen som tar plats under dagen.

Årets samverkare prisas

 Mot slutet på dagen delas priset Årets samverkare ut.

– Det går till någon med anknytning till ekosystemet och som verkar för att stimulera samarbete. Det är vd-nätverket som har utsett vinnaren bland många nominerade.

Inspirationsdagen på Lindholmen Science Park pågår klockan 8–19, som avslutning springs Lindholmenstafetten.