Prisas för förändringsarbete. Den anrika Göta Älvklubben har utsett Sven Hulterström och Magnus Kårestedt till årets sjöfartsprofiler. De får priset som ett erkännande för sitt förändringsarbete av Göteborgs Hamn.

Göteborgs Hamns styrelseordförande Sven Hulterström och dess vd Magnus Kårestedt sällar sig nu till den långa rad av män och kvinnor som under årens lopp uppmärksammats för sina insatser för den svenska sjöfarten.

Juryns motivering: ”Sven Hulterström och Magnus Kårestedt har, som styrelseordförande respektive vd i Göteborgs Hamn AB, under 2012 slutfört överlåtelsen av de tre godsterminalerna till externa operatörer och därmed öppnat för flera operatörer i samma hamn. Förändringen är en framtidssatsning och ett genombrott för svensk hamnnäring och kommer att påverka sjöfarten, inte bara i Göteborg, utan i hela Skandinavien. Den öppnar också nya och större möjligheter att fortsätta utvecklingen av Göteborgs hamn till ett ännu viktigare godsnav för näringslivet i Sverige och i Skandinavien.”

Hulterström och Kårestedt mottog sina utmärkelser vid en ceremoni på torsdagskvällen.