Johan Eckebrant är en av Göteborgs två företagslotsar. Foto: Business Region Göteborg

Sista fredagen varje månad. Är du företagare och behöver hjälp i dina kontakter med kommunen eller annat som rör företagande? Då finns Göteborgs Stads företagslotsar till din tjänst. Fredagen den 27 januari är det kostnadsfria träffar på Lindholmen och i Sisjön.

Det ska vara enkelt att driva företag i Göteborg. Men ibland kan det uppstå problem. Där försöker Göteborgs Stads företagslotsar att vara länken mellan företagen och stadens förvaltningar.

– Företagslotsen fungerar som en ingång till staden när det gäller regler och tillstånd och lotsa vidare om du som företagare inte hittat rätt väg eller om du har ett komplext ärende. Där kan vi vara kontaktperson hela vägen. Därutöver kan vi lotsar hjälpa till med affärsutveckling och guida dig rätt för att du ska kunna ta ditt företag vidare, säger Johan Eckebrant.

Vill göra nytta på riktigt

Göteborgs Stad har två företagslotsar och de hjälper inte bara till i komplexa ärenden. De har god kunskap om alla vanliga ärenden som företagare har med kommunen och god kunskap om näringslivsutveckling. Genom företagslotsen kan företagare även få hjälp med kompetensmatchning och gå på event och workshops för att utveckla företaget.

– Vårt mål är att göra nytta på riktigt för företagen i staden så att de kan bedriva sin verksamhet så bra som möjligt och samtidigt skapa ett bra samarbetsklimat med berörda förvaltningar, säger Johan Eckebrant.

Kostnadsfria träffar

Den sista fredagen varje månad har Göteborgs Stads företagslotsar kostnadsfria träffar på Lindholmen och i Sisjön. Den 27 januari är det Johan Eckebrant som är på plats och det går att få svar och hjälp direkt. Är det mer komplexa ärenden är det alltid bra att mejla eller ringa innan för att få hjälp snabbare.