20 nya företag senaste året. Lindholmen Science Park har det senaste året fått 20 nya företag, främst mindre IT-bolag. Men också amerikanska supportjätten Sykes och Volvo/Geelys nya forskningsbolag.

Geely Holding skapar ett forsknings- och utvecklingscenter för framtidens bilar i det så kallade C-segmentet, både inom Volvo Cars och Geely.

– Centret har än så länge cirka 40 anställda, men ska vara uppe i 200 redan vid årsskiftet, säger Anita Bengtson, kommunikationschef på Lindholmen Science Park.

Totalt 350 företag
Sykes är ett support- och kundtjänstföretag med huvudkontor i Florida, USA och 45 000 anställda i hela världen. I våras började man rekrytera 250 anställda till Götaverksgatan på Lindholmen.

Tillskottet av ytterligare 20 företag innebär att 350 företag nu huserar på Lindholmen Science Park, ett centrum för samarbete mellan högskola, offentlig sektor och företag inom it, transport och media.

Allt fler jobbar, pluggar eller bor på Lindholmen
Samtidigt växer de redan etablerade företagen. Antalet personer som arbetar, studerar eller bor på Lindholmen har ökat från 20 000 till 21 000 på ett år.

– Vi tycker förstås att det är glädjande att vi fortsätter att växa i ganska stabil takt, med runt 1 000 personer per år, säger Anita Bengtson.

Av de 21 000 personerna är det 11 600 som arbetar på Lindholmen, 8 400 som studerar där, antingen på högskola eller gymnasienivå. Och dessutom cirka 1000 boende.

Mycket folk och aktivitet
Lindholmen Science Park har vuxit fram under drygt tio års tid, från det nedlagda skeppsvarvets industrimiljö till en samverkansmiljö för kunskapsföretag. Parallellt med att nya Lindholmen har vuxit upp, har även restauranger och annan service ökat. Idag finns 30 restauranger på Lindholmen och flera är öppna kvällstid, med det senaste tillskottet Cuckoo’s Nest, på Radisson Blu Riverside Hotel.

– Besökare slås av att det är så mycket folk och aktivitet som är bra för affärerna här, säger Anita Bengtson.

– Det nya Radissonhotellet och Lindholmen Conference Centre har varit efterlängtat. Vi håller på att bli en Science Park integrerad i stadsmiljön med boende i området vilket också är positivt. Det bidrar till mer liv och rörelse kvällstid.