Grön affärsutveckling har stor potential. Stad och land, lokalt och hållbart, mat och skog, forskare och lekmän, ekologi och ekonomi. Mötena är många när landets första Agroforestry-kongress arrangeras i Göteborg 13-15 november.

Kongressen Agroforestry 15 vill stärka banden mellan lokala producenter, forskare, tjänstemän och politiker. I Göteborg hoppas man bana väg för nya gränsöverskridande samarbeten.

Besöker Botaniska trädgården
– Här finns en stor potential med grön affärsutveckling, lokal ekonomi och ett antal perspektiv som sammanfaller, säger Christer Owe som är projektsamordnare för tredagarskongressen.
123E.jpg
På programmet står förutom föreläsningar, panelsamtal och workshops också ett studiebesök på Botaniska trädgården.

Chalmers Conference Center utgör kongressens bas, men lördagseftermiddagens workshops för också deltagarna till nordöstra Göteborg.

– Vi vet att det finns en massa resurser i förorten, och vill väldigt gärna ta vara på de kompenserna. Människor som kan en massa men som kanske inte har kanaler att komma igång med verksamheter, säger Christer Owe och fortsätter:

Välkomnar intresserade att delta
– Det finns dessutom en förväntan hos de forskare som kommer till kongressens att få träffa praktiker, och gärna folk med erfarenheter från andra länder.

Förutom professionella aktörer som forskare, tjänstemän och politiker hoppas kongressen också locka nätverk, föreningar och näringsidkare med bakgrund från till exempel turism och restaurang.

Bakom arrangemanget står Göteborgs Stad i samarbete med bland andra Agroforestry in Sweden, Västra Götalandsregionen och Mistra Urban Futures.

För att alla som är intresserade ska ges chans att delta finns det en kvot gratisplatser att söka för den som inte har möjlighet att betala ordinare anmälningsavgift för privatpersoner på 500 kronor.

4490.jpg