Fullbokade hotell och besöksrekord för både Liseberg och Nordstan, det visar de senaste siffrorna för Göteborgsturismen. "Satsningen på Julstaden har också ökat beläggningen på restaurangerna och skapat ett positivt engagemang bland Göteborgarna", säger Leif Nilsson, vice vd på Göteborg & Co.

195.000 övernattningar på hotell och vandrarhem noterades för Göteborgsregionen i december. Det är en ökning med nästan 17 procent jämfört med samma månad 2004, och 29 procent mer än 2003.

525.000 personer besökte Jul på Liseberg, vilket är sex procent mer än året innan. Nordstans köpcentrum slog rekord med 3,9 miljoner besökare i december.

Ännu mer ljus nästa jul

Evenemanget Julstaden Göteborg genomfördes i fjol för andra året i rad.

– Tillsammans med Liseberg, fastighetsägarna, affärerna och restaurangerna i centrum känns det som att vi har hittat en bra mix. För att bibehålla det vi uppnått nu, och förhoppningsvis kunna öka ytterligare, kommer vi att satsa på ännu mer ljussättning och andra spektakulära installationer nästa jul, säger Leif Nilsson.

Totalt hade Göteborgsregionen drygt 2,9 miljoner gästnätter på hotell och vandrarhem i fjol. Det är en ökning med 7,7 procent jämfört med 2004. Siffran för hela Sverige 2005 var 25,3 miljoner gästnätter, en ökning med 6,4 procent.

Siffrorna kommer från Statistiska Centralbyrån och Turismens utredningsinstitut.