Kampanj från Göteborg & Co. Nu visar Göteborg & Co upp allt som går att göra på hemmaplan, och till och med från vardagsrummet. Satsningen ”För ditt Göteborg” är ett sätt att hjälpa lokala butiker, hotell, kaféer och kulturutövare genom den kris som Covid-19 inneburit.

Minskat resande och social isolering i krisens spår har drabbat framför allt besöksnäringen hårt. I normala fall jobbar Göteborg & Co för att locka besökare från hela världen till Göteborg. Nu har man tillfälligt bytt fokus och visar hur den som redan är på plats kan ta del av allt som Göteborg med omnejd har att erbjuda – utan att tumma på myndigheternas uppmaningar för att minimera smittspridning.

Initiativet heter ”För ditt Göteborg” och har som mål att stötta lokala verksamheter genom den här tillfälliga nedgången.

Uppleva Göteborg här och nu
– Vi vill visa hur den som redan är här kan uppleva Göteborg, trots den tid vi befinner oss i. Det finns massor som kan upplevas digitalt, och museer och köpcentrum har öppet. Vi har en fantastisk natur att njuta av, många restauranger erbjuder hämtmat och varför inte boka ett hotellrum och ha hemester – semester på hemmaplan, säger Andrea Jovell, marknads- och kommunikationschef på Göteborg & Co.

På webbplatsen ”För ditt Göteborg” samlar Göteborg & Co tips på erbjudanden och lokala aktiviteter och evenemang. Här går till exempel att läsa hur man kan springa ett virtuellt Göteborgsvarv eller lyssna på en strömmad konsert med hjälp av Sofar Sounds Gothenburg.

Gott om goda initiativ
Där berättas också om goda initiativ som nu tas runt om i Göteborgsregionen för att stötta varandra. Det går att läsa om Nordish Market som skänker måltider till sjukhusen, att Ikea Kållered skänker munskydd till sjukhusen och att podcasten Skäringer och Mannheimer startat en insamling till förmån för personal inom vård och äldreomsorg.

– Vi vill visa att många engagerar sig. Det finns en mänsklig värme och kraft som vi vill visa upp. Genom att berätta om goda exempel kan vi stärka och inspirera varandra så att vi är redo när det vänder uppåt igen, säger Andrea Jovell.

”För ditt Göteborg” uppdateras kontinuerligt och den som vill lämna tips om ett erbjudande, ett evenemang eller ett gott initiativ kan höra av sig till redaktionen@goteborg.com.