BRG bjuder in till seminarier. Business Region Göteborg bjuder in till mingel och seminarium för små och stora företagare som vill veta mer om stadens byggprojekt. Fokus är om- och nybyggnationernas påverkan på infrastrukturen och vad det innebär för den enskilde.

Det kan vara en utmaning att få en ordentlig överblick över vad de olika byggprojekt som pågår och planeras i Göteborg egentligen innebär. Det gör att många företagare inte riktigt vet hur arbetet kommer att påverka deras verksamhet och på vilket sätt det är lämpligt att förbereda sig.

– När vi har varit ute och träffat företagare är det många som inte vet varför det byggs, hur eller till och med om själva byggprocessen kommer att påverka dem eller hur resultatet ska bli. De har inte fått så mycket information utöver vad de läst eller hört via media och det vill vi ändra på, säger Madeleine Johansson, projektledare BRG.

Alla företagare välkomna
I oktober ordnar därför BRG två frukostseminarier i samarbete med byggsamordningsgruppen Kom Fram Göteborg. Här får små och stora företag möjlighet att träffa representanter för kommunen och näringslivet och få svar på en del av sina frågor.

– Vi kanske inte kan svara på allt, men vi kan berätta översiktligt om vad det är som händer. Dessutom kommer vi informera om några delprojekt som vi vet kommer påverka de flesta, som allt som händer vid Korsvägen. Och inte minst ger vi företagarna tillfälle att träffa och få ett ansikte på den de senare ska kontakta för specifika frågor.

Kollektivtrafikens utmaningar
På programmet står även information om utmaningarna för kollektivtrafiken och hur pendlingen i regionen kommer att påverkas under byggprocessen.

– De allra flesta har medarbetare som på olika sätt pendlar till arbetet. Därför är det bra att få veta vad man kan göra som arbetsgivare för att underlätta för sina medarbetare att till exempel välja alternativa ressätt.

Om allt faller väl ut är planen att fortsätta erbjuda frukostmöten några gånger om året så länge det är aktuellt.

– Det händer saker hela tiden, så man behöver ständigt uppdatera sig. Så här långt har vi fått väldigt positiv respons, så vi tror på en fortsättning. Vi gör inte det här för att störa några tagna beslut, utan för att berätta vad som faktiskt händer. Det är viktigt för att kunna förbereda sig.