Lyfter fram tillväxtföretag. Två Göteborgsföretag, Städbolaget och 3bits Consulting, tog på tisdagen emot pris som Årets uppstickare respektive Årets tillväxtföretag. Det var Business Region Göteborg som belönade de bägge företagen under sin årliga inspirationsdag.

Priserna delas ut bland de företag som är medlemmar i BRG:s tillväxtprogram Expedition Framåt. Till årets upplaga var sex företag nominerade, tre i varje kategori.

− Vi vill uppmärksamma företag lite extra som visar ett tydligt tillväxttänk och därmed blivit framgångsrika, säger Björn Andersson, chef för Expedition Framåt.

Definierar ett ”städbolag 2.0”
Årets uppstickare 2012 blev Städbolaget, som verkar i städbranschen och har 100-talet anställda. Enligt juryns motivering har de medvetet ”arbetat för att skapa ett tydligt varumärke i en annars traditionell bransch och på så sätt definiera vad som är ett städbolag 2.0”.

3bits Consulting har funnits sedan 2008 och är ett företag som bygger och vidareutvecklar e-handelslösningar. De utsågs till Årets tillväxtföretag eftersom de med juryns egna ord bland annat är ”engagerade och drivna och förstår vikten av att lyssna på andra och ta hjälp utifrån”.

I tillväxtprogrammet Expedition Framåt deltar 600 små och medelstora företag i Göteborgsregionen.