Namnkunnig jury. The Brewhouse Award vill locka fram landets mest kreativa tankar och idéer i tre olika klasser.Alla bidrag får professionell bedömning av en namnkunnig jury, och för vinnarna öppnas dörrar till stora möjligheter.

Det var 2004 som Apotekarnes gamla läskedrycksfabrik i Gårda förvandlades till Brewhouse, ett bubblande kluster av företag, entreprenörer och studenter med kreativa uttryck i fokus. Konst, musik, film sida vid sida – och gärna i gränsöverskridande samarbeten.

När Brewhouse nu utvecklar sin tävling, the Mission, ytterligare ett steg under namnet the Brewhouse Award, vill man locka fram landets allra skarpaste tankar i en sprudlande kamp om uppmuntrande matchning och framtidsmöjligheter.

– Det känns oerhört spännande och hedrande att få leda den fantastiska jury som ger tävlingen både trovärdighet och legitimitet, säger Anna Svensdotter Dimle som är verksamhetschef och konstnärlig ledare på Brewhouse.

Tävlar i tre klasser

I den namnkunniga juryn återfinns bland andra Anna Falck, vd Bokmässan i Göteborg, NK:s varuhuschef Dag Agård, författaren och sångerskan Arghavan Agida och arkitekten Mattias Lind från White – bara för att nämna några. Från 8 september till 20 oktober uppmanas deltagarna att svara på ett antal frågor på Brewhouse hemsida, där finns det också möjlighet att bifoga, bilder, filmer och ljudfiler. Tävlingen omfattar tre olika klasser:

• Av och med unga. Riktar sig till kreatörer mellan 13 och 26 år. Här söker man lösningar som kan påverka framtidens utveckling, miljö och situation i staden eller på landsbygden.
• Sociala innovationer och socialt entreprenörskap.Vänder sig till företagare som sätter samhällsnytta före vinstintresse. Här välkomnas till exempel idéer som främjar miljö, jämställdhet och integration.
• Öppen ansökan. Här lämnas fältet fritt för projekt med nyskapande, mångfald och tillväxt i fokus.

Proffsig bedömning
– Självklart vill nå ut brett till många, men det är viktigt att det är människor som är dedikerade. Alla som lämnar in bidrag får en professionell bedömning. Lärandeprocessen är viktig för oss, säger Anna Svensdotter Dimle.

I potten finns förutom utvärdering från den mångsidiga juryn möjligheter till affärsutvecklingsstöd, mentorskap och plats i någon av Brewhouse inkubationsprocesser, chans att pitcha sin idé för beslutsfattare och en summa pengar.

Torsdagen den 3 december planeras för en stor finalgala på Brewhouse med musik och prisutdelning.