Europa och internationell mobilitet är temat för måndagens seminarium Global Forum i Göteborg, som lockat många toppar i politik, näringsliv och fack. Tjeckiens president Václav Klaus är en av talarna under förmiddagen.

Global Forum hålls i år för tredje gången och har underrubriken ”Västsverige i omvärlden”. SVT24 direktsänder större delen av dagen från Svenska Mässans kongresshall.

Under förmiddagen talar även moderatledaren Fredrik Reinfeldt och Jan O. Karlsson, ordförande i FN:s kommission för global migration.

Forum för internationalisering

Eftermiddagen ägnas åt elva parallella seminarier, bland annat ”Finns en europeisk identitet?”, ”Individers rörlighet – nytta för vem och för vilka?”, ”Hur kan EU bli ett bra verktyg för global utveckling?” samt ”Västsverige – en möjligheternas region i Europa?”

Global Forum vill vara ett diskussionsforum för internationalisering och globalisering. Dagen arrangeras av en ideell förening som bildats av Business Region Göteborg, Göteborg & Co, Svenskt Näringsliv, LO, TCO och Västra Götalandsregionen.