Många stora evenemang och bra stadsväder. Partille Cup och Gothia Cup, fyra konserter på Ullevi och flera andra större och mindre evenemang lockade extra många besökare till Göteborg i juli. Under 28 av månadens 31 dagar såldes fler hotellrum än i juli 2019.

– Det har varit en fantastisk månad. Evenemangen har varit succé och med skärgården, Liseberg och allt annat som erbjuds i Göteborg blir det en otroligt bra mix. Det omväxlande vädret med varma och svala dagar har gynnat stadsbesök med allt vad det innebär, säger Magnus Hallberg vice vd på Göteborg & Co.

Bäst bland de svenska storstäderna

Hotellen i Göteborgsregionen har haft en 88-procentig beläggning vilket är högst bland storstäderna. Och det tangerar rekordet från 2019. Göteborg har nu dessutom fler hotellrum än 2019 vilket gör att antalet uthyrda rum ökat med tolv procent. Tidvis har hotellen varit helt fullbokade och antalet hotellgäster i Göteborgsregionen ökade med 34 procent.

Och det ser lovande ut framöver. Nu i augusti gör Ed Sheeran och Håkan Hellström sammanlagt sex konserter på Ullevi. 11-13 augusti är det Way out west i Slottsskogen och Liseberg har en rad kända artister på programmet. Och 1-4 september är det dags för Göteborgs kulturkalas. Många stora kongresser och mässor hålls också i Göteborg från augusti och framåt under hösten.

Statistiken kommer från företaget Benchmarking alliance.