Fyra miljoner gästnätter förra året. Trots att Statistiska centralbyråns statistik inte är klar förrän i februari pekar Göteborgshotellens siffror för 2014 på nytt rekord. ”De indikationer vi fått från hotellen är så tydliga att vi känner oss säkra på att Göteborg passerade fyra miljoner gästnätter i slutet av året”, säger Camilla Nyman, vd för Göteborg & Co.

Julstaden Göteborg, Jul på Liseberg och VM i innebandy drog mycket folk i december. Liseberg hade sitt bästa år någonsin – omsättningen översteg för första gången en miljard kronor. 540 000 besökte julmarknaden och totalt noterade Liseberg tre miljoner besökare.

– Städer är starka motorer för turismen och 2014 har varit ett fantastiskt bra år. Göteborgs mix av evenemang, möten och starka attraktioner har varit framgångsrik, säger Camilla Nyman.

”2015 blir ett händelsrikt år”
2013 var också ett rekordår med 3,7 miljoner gästnätter på Göteborgs hotell och vandrarhem. Under 2014 tillkom nya hotell och fler rum, till exempel öppnade Gothia Towers sitt tredje torn och har nu totalt 1 200 rum.

– Det ger Göteborg kapacitet att fortsätta växa. 2015 blir ett händelserikt år med flera stora evenemang, konserter och möten. Därför ser vi fram mot året med goda förhoppningar, säger Camilla Nyman.