Håkan Hellström lockade flest. Sommarens konserter och övriga evenemang på Ullevi har lockat närmare 800 000 besökare, vilket är rekord. ”Vi har haft en helt makalös sommar och Ullevi visar gång på gång att arenan är en fantastisk mötesplats”, säger Lotta Nibell, vd för Got Event som driver Ullevi.

Ullevi är Nordens största arena och har under sommaren haft 13 konserter och övriga evenemang – till exempel invigningen av Gothia cup – som tillsammans dragit nästan 800 000 besökare. Det ska jämföras med tidigare rekordsommaren 2016 som lockade knappt 600 000 personer till arenan.

I lördags 27 augusti gjorde Håkan Hellström sin sista av totalt fyra konserter på Ullevi den här sommaren. Med publiksiffran 71 977 slog artisten sitt eget arenarekord från 2016.

Stor betydelse för näringslivet

Varje konsert har stor betydelse för stadens lokala näringsliv. Enligt Lotta Nibell pekar prognosen mot att Ullevi kommer ge en turistekonomisk omsättning på 1–1,5 miljard kronor.

– Det är så mycket som tillresta besökare spenderar på restaurangbesök, hotell och shopping. Därtill ska adderas de turistekonomiska effekter som Scandinavium och övriga arenor bidrar med. Det blir ett oerhört starkt år för besöksnäringen i Göteborg, säger hon.

Sju konserter är hittills planerade på Ullevi nästa sommar – tre med Bruce Springsteen och fyra med Coldplay.

Got Event är Göteborgs Stads evenemangs- och arenabolag.