”Tydligt kundfokus”. Vinnarna av Årets UF-företag i Göteborg är utsedda. Nu väntar SM i Stockholm för Läsa och lära UF från Polhemsgymnasiet. De får pris för att de på ett pedagogiskt sätt – med en bok och armband – lär den yngsta generationen mer om FN:s 17 globala mål för hållbar utveckling.

Årets UF-tävling bjöd på många kreativa och hållbara företagsidéer. Priserna delades ut under en digital ceremoni 18 mars.

Läsa och Lära UF från Polhemsgymnasiet tog hem guldet i den mest prestigefyllda kategorin Årets UF-företag. Motiveringen löd:

”Med ett tydligt kundfokus har ni hittat den pedagogiska formeln – att förstå sig på de globala hållbarhetsmålen. Med ett stort driv och kreativitet, en bra story och riskbenägenhet, har ni tillsammans bidragit till en bättre planet!”

Kokbok fick andrapris

Läsa och Lära UF vann även kategorierna Årets Vara och Årets Socialt Hållbara UF-företag.

Tvåa i Årets UF-företag blev Normal UF som skapat en kroppsinkluderande målarbok för barn och unga. Tredjeplatsen gick till Gotteborg UF för kokboken ”En smak av Göteborg” med recept och historier från kända göteborgare som hyllar stadens 400-årsjubileum. Båda UF-företagen kommer från Kitas gymnasium.

UF-företag på 46 skolor

Näringslivsgruppen på Göteborg & Co har varit partner till Ung företagsamhet Göteborg i snart 30 år och står som tävlingsvärd för priset Årets UF-företag.

2 782 UF-företag har drivits på 46 skolor i Göteborg 2020/2021.