Först ut att få nyinrättat stipendium. De båda Göteborgskockarna Camilla Claesson Karlsson, 27 och Thomas Sjögren, 22, blir först ut att ta emot Göteborgs Restaurangförenings nyinrättade stipendium. De båda får åka på en tre veckor lång inspirationsresa till Chicago, i det specialkomponerade programmet ingår bland annat praktik på Chicagos stjärnkrogar.

– Vi vill behålla och utveckla unga talanger som kan axla ansvaret efter den etablerade generationen här i Göteborg – och dessutom lyfta Göteborg ytterligare en nivå vad avser matupplevelser, säger Bengt Linde, ordförande i Göteborgs Restaurangförening.

Göteborg med i internationellt matnätverk
Camilla Claesson Karlsson, som är biträdande chef på restaurang Fond och Thomas Sjögren, kock på Swedish Taste, kan nu se fram emot en resa till Chicago som ses som en av världens ledande matstäder. Där ska de bland annat praktisera på stadens stjärnkrogar och göra studiebesök på välrenommerade Kendall Collage.

– Det här har vi kunnat arrangera genom att Göteborg som enda svenska stad är en del av matnätverket ”Delice good food cities around the world”, berättar Camilla Nyman, tillförordnad vd på Göteborg & Co.

Nätverket har 17 medlemsstäder i olika delar av världen, bland annat Osaka, Barcelona och Chicago. Juryn för GRF:s stipendium har bestått av Ann Katrin Ljung, matredaktör på GT/Expressen, Monica Sander från Arla och Camilla Nyman från Göteborg & Co