Nordens största IT-mässa, Comdex Scandinavia, slår upp portarna på Svenska Mässan i Göteborg på tisdag. Trots det tuffa året för IT-branschen deltar lika många företag som vid förra årets mässa. Givetvis tar många västsvenska IT-företag chansen att visa upp sig. De företag i regionen som inte har satsat på egna montrar har möjlighet att synas hos Business Region Göteborg.

Sammanlagt 53 företag från Göteborgsregionen ställer själva ut på mässan. Det är till exempel Telematics Valley som arbetar inom trådlös kommunikation med fordon, Smart Eye som utvecklat teknik för att läsa av användarens ögonrörelser och Pilotfish som tog fram telematik-lösningarna under Volvo Ocean Race.

Syns i BRG:s monter

Ett tjugotal IT-företag från regionen deltar i Business Region Göteborgs monter. Varje dag under mässan är det mottagning med olika teman. Några av dessa företag är Voice Workers som lär datorer förstå mänskligt tal, Chalmersföretaget Idevio som har en komprimeringsteknik för digitala kartor och nystartade Hand Cash som tagit fram en lösning med speciella betalkort för Internetbruk.

Business Region Göteborg, som ägs av kommunerna i regionen, arbetar med företagens affärsutveckling och branschutveckling.

Från regionen deltar också Arbetsförmedlingen Teknik Ekonomi, Lindholmen Science Park och IVF, Industriforskning och utveckling AB.

Fler företag än i fjol

– Vi har i år drygt 270 företag representerade på mässan, jämfört med fjolårets 260, vilket vi är mycket nöjda med, säger Thomas Wolff, projektledare hos arrangören ExpoNova AB.

Näringsminister Leif Pagrotsky inviger Comdex Scandinavia på tisdag.