Angered på 144 kvadratmeter. Den 16-17 april behöver göteborgarna bara ta sig till Nordstan för att ta del av stadsutvecklingen i nordost. Utställningen Vision Angered lyfter fram det positiva som händer inom näringsliv och tillväxt, utbildning och naturresurser.

Stadsutvecklingsprojektet Vision Angered väljer att visa upp sina planer för området mitt på Nordstadstorget. En rad olika aktörer står bakom utställningsmontern som också innehåller en 36 kvadratmeter stor karta.

– En av styrkorna i stadsutvecklingsarbetet i Angered är samarbetsviljan hos aktörerna, säger Stefan Burge, projektledare för Vision Angered.

Prioriterat område för stadsutveckling

Utställningen fokuserar på några av de faktorer som gör Angered, med stadsdelarna Lärjedalen och Gunnared, till ett prioriterat område för stadsutveckling.

– Ett exempel är Chalmers och Göteborgs universitets etablering i Hammarkullen och de nya företag som trots ekonomisk världskris vågar satsa i Angered. Vi vill också visa upp våra ungdomar som är en stor del av den kommande arbetskraften i Göteborgsregionen, säger Jan-Åke Ryberg, samordnare Vision Angered.

Fotnot:
Kulturinslagen på scenen under dagarna äger rum mellan 12 och 19.