Hans Oscarsson, chief financial officer, CFO, på Volvo Cars.

”Har lett stor transformation”. Hans Oscarsson, finanschef på Volvo Cars, har utsetts till Årets finansprofil 2018 av föreningen Finanskompetenscentrum, som drivs av Business Region Göteborg. ”Det känns helt otroligt att få den här utnämningen, inte bara för mig personligen utan för hela finansorganisationen”, säger han. 

Hans Oscarsson har haft en framträdande position på Volvo Cars sedan 1990. Vid Super Summit – makroekonomiskt forum som Finanskompetenscentrum arrangerade 31 januari – avslöjades att Oscarsson är Årets finansprofil.

Juryns motivering: ”Med hjärtat i bolaget och en stark tro på varumärkets roll i framtiden har han varit med och lett den stora transformationen för sitt bolag och samtidigt haft en tydlig vision om finansfunktionens förändrade form för att matcha nya och framtida affärsmodeller.”

– Vi har gjort en jätteresa och priset är ett kvitto på att det vi åstadkommit fungerar bra och uppskattas, säger han.

Under Super Summit delades även Finanskompetenscentrums Hederspris ut till Rolf Lundström, vd för Provobis Holding AB och med lång bakgrund inom både hotell- och spelbranschen.

Årets Finansprofil delas årligen till en person som har gjort en speciell insats inom finansområdet, är en förbild inom finansbranschen i Göteborgsregionen, verkar i regionen och har satt Göteborg på finanskartan i Sverige eller finans på Göteborgskartan.