Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Kultur & fritid

[Publicerad 2017-04-27]

Nina Due ny chef för Röhsska

Nina Due. Foto: André Skjegstad

Kommer från Design Museum i London. Röhsska museets nya chef heter Nina Due. Efter 15 år som utställningschef på Design Museum i London är hon nu lektor på Högskolan för design och konsthantverk i Göteborg. Nina Due tillträder den nya tjänsten i augusti.

– Nina Due är kunnig inom designhistoria och har samtidigt god kunskap om vad det innebär att driva en museiverksamhet och museers roll idag, säger Britta Söderqvist sektorschef museer i Göteborgs Stads kulturförvaltning.

Nina Due är född 1973 och bor i Göteborg, men har verkat mer än 15 år i Storbritannien, bland annat som utställningschef på Design Museum i London. Nina Due har också erfarenhet från avdelningen för arkitektur och design på British Conuncil och på Victoria & Albert Museum. Att koppla samtidsfrågor till samlingar är något hon arbetat med på flera olika sätt.

– Röhsska museet ska öppna med ett starkt publikt fokus och vara en tydlig kunskapsinstitution. Jag är därför väldigt nöjd med den här rekryteringen. Nina Due blir en viktig person i arbetet med att forma visionen och utveckla det strategiska arbetet för museet, säger Britta Söderqvist.

Nina Due har en magisterexamen från Kingston University och ett brett internationellt nätverk med institutioner och yrkesverksamma inom design- och hantverksfältet.

– Att få leda Röhsska Museets utveckling framåt känns både lockande och spännande. Jag tar med mig en bred erfarenhet om hur museum kan verka genom att involvera och engagera publiken, säger Nina Due.

Tjänsten som museichef till Röhsska museet lockade 38 sökande. Nina Due tillträder tjänsten i augusti.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Göteborgs Stads kalendarium

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg

Genomgång av totalekonomin för Projekt Skeppsbron, utredning av hur av hur avtalet om särskild anställningstrygghet kan avvecklas och central samordningsfunktion för omplacering och omställning var tre av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdag 19 juni. Läs kommunstyrelsens notiser här!

Se sändningen från kommunfullmäktige 11 juni

Sändningen startar klockan 16 på tisdag 11 juni.

Stadsutveckling Göteborg

Upprustning Brunnsparken

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling