Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Näringsliv

[Publicerad 2001-12-03]

Norrmännen älskar Norra Älvstranden

Norska företag har satsat närmare 800 miljoner kronor på Norra Älvstranden de senaste tre åren. Numera ägs bland annat Eriksbergshallen av ett norskt konsortium.

– De har i högsta grad varit med och förändrat bilden av området, säger Lars Ivarson, vd på Norra Älvstranden Utveckling AB.

Det är en rad norska företag som etablerat sig i det expansiva området. Den senaste affären är Semcon-huset på drygt 15 000 kvadratmeter som byggs på Lundby strand. Ägare är den norska AF-gruppen och huset ska stå klar i början av 2003. Andra norska investeringar på Norra Älvstranden är Blå Hallen med Hotel 11 och 200 lägenheter.

Det är också tydligt att Göteborg och Oslo har ett väl fungerande samarbete. Bland annat deltog de båda städerna i en gemensam monter på den stora fastighets- och investerarmässan MIPIM i Cannes i våras. Det var Business Region Göteborg och motsvarigheten i Oslo som stod för samarbetet. En liknande satsning är planerad även för våren 2002.

– Investeringarna visar tydligt att det finns väl upptrampade stigar mellan Göteborg och Oslo. Och det är roligt att den här formen av handelsförbindelser börjar uppmärksammas mer, säger Lars Ivarson.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Gamla Göteborg

Beslut i kommunstyrelsen

Göteborgs Stads servicepolicy, återremiss för ärendet om projekt Skeppsbron samt återremiss för om- och tillbyggnaden av Sjöfartsmuseet var något av det som kommunstyrelsen beslutade om onsdag 6 februari. som kommunstyrelsen beslutade om onsdag 6 februari. Läs kommunstyrelsens notiser här!

Se kommunfullmäktiges webbsändning 31 januari

Stadsutveckling Göteborg

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs Stads kalendarium

Sök bland Göteborgs Stads små och stora aktiviteter i Göteborgs stads kalendarium – klicka här!

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling