Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Kultur & fritid

[Publicerad 2019-08-20]

Nu börjar höstträffarna i stadens utegym

Få träningstips av instruktör. Det blir totalt nio träffar i höst för den som vill lära sig mer om att träna i utegym. En nyhet är att alla tillfällen inleds med cirkelträning. ”Det tror vi kommer inspirera lite extra”, säger Malin Larsson, samordnare för friskvård på idrott- och föreningsförvaltningen.

Idrott- och föreningsförvaltningen äger fyra av de utegym som Göteborgs Stad ansvarar för: Kvibergs Park, Skatås, Ruddalen och Dalen. Nu är tiderna för sensommarens och höstens träningstillfällen med instruktör klara. De passar bra att dyka upp på om du behöver mer kunskap och inspiration.

– Alla tillfällen inleds med 30 minuters cirkelträning – ett gruppträningspass med olika stationer i utegymmet så att man får testa på fasta maskiner och övningar med rep och egna kroppsvikten. Efter passet finns instruktören kvar för att svara på frågor och hjälpa, säger Malin Larsson.

Bred målgrupp
Vid vårens träningstillfällen med instruktör kom det alltifrån sju åtta personer upp till 30 någon gång.

– Vi har märkt att besöksantalet är väderberoende, men vi är nöjda med utfallet, säger Malin Larsson.

Den utvärdering som gjordes vid träningstillfällena i våras visar att målgruppen är bred. Det finns de som är träningsvana och de som tränar sporadiskt. Åldrarna har också varit blandade vid träningstillfällena.

– Några av de våra instruktörer pratat med använder utegymmet flera gånger i veckan, och en anledning är just att det är gratis och lättillgängligt.

Felanmäl gärna
Upptäcker du något fel vid det utegym du tränar vid är det uppskattat om du felanmäler. Det ska finnas en skylt på varje utegym med information om hur du gör.

– På dessa skyltar finns även GPS-koordinater angivet. Det kan vara bra att ha om man behöver meddela till exempel ambulans om var man befinner sig.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg

Förstudie om gränslös vård i Angered, Göteborgs Stads risk- och sårbarhetsanalys och Göteborgsförslag [828] Hearing om Västlänkens tidplan, budget och miljö. Det var tre av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdagen 11 september. Läs kommunstyrelsens notiser här!

Se sändningen från kommunfullmäktige 12 september

Gamla Göteborg

Götaälvbron fyller 80

Läs fler artiklar i serien Gamla Göteborg

Stadsutveckling Göteborg

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs Stads kalendarium

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling