Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Kultur & fritid

[Publicerad 2018-12-13]

Nu invigs efterlängtade Lundenhallen

"Här kommer det att sjuda av liv". På måndag 17 december invigs Lundenhallen – en ny och efterlängtad idrottshall i Örgryte-Härlanda. Hallen ligger bredvid Lundenskolan och kommer att fyllas med såväl skolaktiviteter som föreningsliv.

Byggnaden på 3800 kvadratmeter, innehåller en sporthall och läktare med plats för 500 personer. Dessutom finns en separat gymnastikhall, kaféutrymmen, mötesrum/teorisal och förrådsutrymmen. Medarbetare i stadsdelen som jobbar med föreningsfrågor kommer ockå att ha personalutrymmen i hallen.

– Här kommer det att sjuda av liv både på dagar och kvällar. Hallen fylls av träningar och matcher/tävlingar i så väl innebandy och handboll som futsal och gymnastik, berättar Maria Westberg, enhetschef för sporthallar på idrotts- och föreningsförvaltningen.

Elever på Lundenskolan har fått vara med och tycka till om utformningen och flera av elevernas idéer har genomförts. Bland annat kommer man inte in direkt till omklädningsrummen från ingången.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Se sändningen från kommunfullmäktige 11 juni

Sändningen startar klockan 16 på tisdag 11 juni.

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg

Detaljplan för Vallgraven 12/kvarteret Härbärget vid Brunnsparken, redovisning av arbetet med åldersvänliga Göteborg och Göteborgs Stads program för biologisk mångfald och ekosystemtjänster var tre av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdagen den 12 juni. . Läs kommunstyrelsens notiser här!

Göteborgs Stads kalendarium

Stadsutveckling Göteborg

Upprustning Brunnsparken

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling