Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Kultur & fritid

[Publicerad 2018-12-13]

Nu invigs efterlängtade Lundenhallen

"Här kommer det att sjuda av liv". På måndag 17 december invigs Lundenhallen – en ny och efterlängtad idrottshall i Örgryte-Härlanda. Hallen ligger bredvid Lundenskolan och kommer att fyllas med såväl skolaktiviteter som föreningsliv.

Byggnaden på 3800 kvadratmeter, innehåller en sporthall och läktare med plats för 500 personer. Dessutom finns en separat gymnastikhall, kaféutrymmen, mötesrum/teorisal och förrådsutrymmen. Medarbetare i stadsdelen som jobbar med föreningsfrågor kommer ockå att ha personalutrymmen i hallen.

– Här kommer det att sjuda av liv både på dagar och kvällar. Hallen fylls av träningar och matcher/tävlingar i så väl innebandy och handboll som futsal och gymnastik, berättar Maria Westberg, enhetschef för sporthallar på idrotts- och föreningsförvaltningen.

Elever på Lundenskolan har fått vara med och tycka till om utformningen och flera av elevernas idéer har genomförts. Bland annat kommer man inte in direkt till omklädningsrummen från ingången.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Beslut i kommunstyrelsen

Inriktningsbeslut för stadsutveckling på Backaplan, detaljplan för vård och bostäder vid Fjordvägen i Askim och ansökan om att Göteborg ska bli en UNESCO City of Literature var tre av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdag 13 mars. Läs kommunstyrelsens notiser här!

Se kommunfullmäktiges webbsändning 21 februari

Stadsutveckling Göteborg

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs Stads kalendarium

Sök bland Göteborgs Stads små och stora aktiviteter i Göteborgs stads kalendarium – klicka här!

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling