Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Övrigt

[Publicerad 2018-11-30]

Ny livepodd tar upp aktuella upphandlingsfrågor

Henrik Karlsson, Lina Haglund, Annelie Gärdmark och Åsa Rönnbäck deltog i den första Inköpsresan. Foto: Inköp och upphandling

Samtal med gäster och publik. Hallå där Henrik Karlsson, direktör på förvaltningen för inköp och upphandling! Du ledde samtalet i premiäravsnittet av den nya podden Inköpsresan igår. Hur gick det?

– Bra! Vi hade besök av två gäster och pratade om leverantörsmätningar, alltså hur vi på bästa sätt kan ta reda på vad leverantörerna tycker om våra upphandlingar och om oss som kund. Det blev en bra stämning och publiken bidrog med intressanta frågor.

Varför behövs det en podd om inköp och upphandlingar?
– Vi har ett uppdrag att vara experter och sprida goda exempel på hur inköp och upphandlingar kan gå till. Podden är ett utmärkt forum att göra det. Där kan vi också berätta om de många förändringsinitiativ som är på gång just nu. Fokus är inte att prata upphandlingar utan att ta ett bredare perspektiv på inköpsprocesser. Det finns så mycket runt omkring upphandlingar som är väl så viktigt att prata om.

Vilka lyssnare vänder ni er till?
– Alla som arbetar med upphandling eller är intresserade av offentliga inköp.

Kommer upplägget vara som i första avsnittet?
– Ja. Det är inte säkert att jag alltid är den som leder samtalet men vi kommer ha med gäster med erfarenhet av frågan som vi tar upp. Vår förhoppning är att kunna lära oss av varandra och få nya perspektiv.

– I varje avsnitt kommer vi även försöka ha med en representant från forskningsvärlden. Att ha med publik är något som vi testar för att få en mer levande känsla, vilket känns bra med tanke på att vi även filmar podden.

Vilken typ av ämnen kommer ni att ta upp?
– Vi kommer fördjupa oss i aktuella ämnen. Något som det pratas mycket om är till exempel hur man kan följa upp avtal, för att säkerställa att både vi och leverantörerna gör rätt och att avtalet fungerar som det ska. Ett annat viktigt ämne just nu är hur inköp på bästa sätt kan bidra till en hållbar utveckling – socialt, miljömässigt och inom den idéburna sektorn. Hur kan vi bli ett bra verktyg i det arbetet?

När kommer nästa avsnitt?
– Det blir fyra avsnitt per år och nästa publiceras i mars. Då kommer vi att prata om korruptionsfrågan, om hur vi får hela och rena leverantörer.


Fotnot:
Du kan titta eller lyssna på podden via länken nedan eller där poddar finns.

Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg

Förstudie om gränslös vård i Angered, Göteborgs Stads risk- och sårbarhetsanalys och Göteborgsförslag [828] Hearing om Västlänkens tidplan, budget och miljö. Det var tre av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdagen 11 september. Läs kommunstyrelsens notiser här!

Se sändningen från kommunfullmäktige 12 september

Gamla Göteborg

Götaälvbron fyller 80

Läs fler artiklar i serien Gamla Göteborg

Stadsutveckling Göteborg

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs Stads kalendarium

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling