Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Kultur & fritid

[Publicerad 2007-06-01]

Ny guide visar vägen till härliga bad

Den nya badguiden "Ta ett dopp" finns på Turistbyrån och vid stadsdelsförvaltningarnas kontor och är gratis. Den finns också som pdf-fil på länk längst ner i artikeln.

Snart är det dags för årets första dopp! Hoppa i eller vada långsamt, i badviken, från favoritklippan eller bryggan. Valet av det egna badparadiset är högst personligt. Inspiration och vägledning fås i den nya badguiden "Ta ett dopp" – det finns många möjligheter till fina bad i Göteborg.

Stora Amundön, Lilleby, Näset och Smithska Udden är några av Göteborgs 23 friluftsbad som park- och naturnämnden ansvarar för. Det senaste tillskottet bland badplatserna finns i Hästevik med Björkö i blickfånget.

Nya duschar i Fiskebäck

Inför sommaren har de flesta av friluftsbaden rustats upp och fått nya badskyltar och kärl för engångsgrillar. På Sillviksbadet i Torslanda har man satsat lite extra och förbättrat för funktionshindrade att ta sig fram. Dessutom har man satt upp utomhusduschar, något som också byggts vid Fiskebäck.

Badet vid Härlanda Tjärn har fått en ny ersättningsbrygga och på Marholmen i Askimviken har ett läskydd satts upp i anslutning till bryggan. Så det är bara att packa picknickkorgen, badkläderna och cyklopet.

Den nya badguiden ”Ta ett dopp” har tagits fram av park- och naturförvaltningen och kan fås utan kostnad på Turistbyrån och vid stadsdelsförvaltningarnas kontor.

Fotnot:
Under badsäsong är det stadsdelsnämnderna som står för drift och underhåll av badplatserna i sina stadsdelar.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Se sändningen från kommunfullmäktige 11 juni

Sändningen startar klockan 16 på tisdag 11 juni.

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg

Detaljplan för Vallgraven 12/kvarteret Härbärget vid Brunnsparken, redovisning av arbetet med åldersvänliga Göteborg och Göteborgs Stads program för biologisk mångfald och ekosystemtjänster var tre av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdagen den 12 juni. . Läs kommunstyrelsens notiser här!

Göteborgs Stads kalendarium

Stadsutveckling Göteborg

Upprustning Brunnsparken

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling