Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Kultur & fritid

[Publicerad 2010-03-18]

Ny hundrastgård invigs i Gamlestan

Dalmatinern Zamantha och cockerspanieln Tictac och deras matte Malin välkomnar den nya rast- och lekplatsen vid Gamlestadstorget. Foto: Lena Tunborn.

Grillkorv, överraskningar och goda råd om hundar väntar alla hussar, mattar och deras fyrbenta vänner när Hundbiten, den efterlängtade hundrastgården vid Gamlestadstorget, invigs på lördag.

Gamlestaden är en hundtät stadsdel och det har länge funnits önskemål om en plats där hundägare kan rasta och släppa sina hundar. Stråket vid Gamlestadstorget ses också av de boende som den mest otrygga platsen i hela stadsdelen.

Ska drivas av ny gårdsförening

– Hundbiten är verkligen efterlängtad! Här skapas en ny mötesplats. Hundägare är ofta ute vid alla tider och alla väder och det ökar närvaron i området, berättar projektledare Lena Tunborn från föreningen Fastighetsägare i Gamlestaden.

Rastgården kommer att drivas av boende genom den nybildade gårdsföreningen Hundbiten.

– Det är ett gäng väldigt engagerade unga tjejer och killar i Gamlestaden som varit med att starta föreningen tillsammans med Hyresgästföreningen och Poseidon. Det känns väldigt roligt, säger Lena Tunborn

Tillkommen genom bred samverkan

Rastgården, som ligger på gräsytan mellan Gamlestadsbro och spårvagnshållplatserna har kommit till genom bred samverkan i stadsdelen. Göteborgs Stad har upplåtit marken, bostadsföretaget Poseidon har betalat staketet, föreningen Fastighetsägare i Gamlestaden och Hyresgästföreningen står för belysningen och trafikkontoret kommer att stå för den löpande elförbrukningen.

Vid invigningen, som börjar klockan tolv på lördag, kommer en hundinstruktör att berätta om vad man ska tänka på när man släpper hunden lös tillsammans med andra hundar. Arrangörerna utlovar också aktiviteter, grillkorv och överraskningar.

Fotnot:
Från den 1 maj förra året ska hundar enligt den lokala ordningsstadgan vara kopplade i närheten av skolor, förskolor, fritidshem och lekplatser. Frågan om ett generellt koppeltvång ska införas i Göteborg kommer att tas upp på kommunstyrelsens möte den 30 mars.

46F8.jpg


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Göteborgs Stads kalendarium

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg

Genomgång av totalekonomin för Projekt Skeppsbron, utredning av hur av hur avtalet om särskild anställningstrygghet kan avvecklas och central samordningsfunktion för omplacering och omställning var tre av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdag 19 juni. Läs kommunstyrelsens notiser här!

Se sändningen från kommunfullmäktige 11 juni

Sändningen startar klockan 16 på tisdag 11 juni.

Stadsutveckling Göteborg

Upprustning Brunnsparken

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling