Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Övrigt

[Publicerad 2018-03-22]

Ny utställning om hur Göteborg ska bli mer jämlikt

På Stadsbiblioteket öppnar utställningen "Alla vinner på en mer jämlik stad" som pågår till och med den 18 april. Foto: Clara Tortosa

En inblick i stadens arbete. Göteborgs Stad kraftsamlar för att jämna ut livsvillkoren mellan göteborgarna. Men hur ser skillnaderna ut och vad görs för att motverka dem? Om det handlar utställningen ”Alla vinner på en mer jämlik stad” på Stadsbiblioteket som öppnar torsdag 22 mars.

Göteborgs Stad bedriver ett omfattande arbete för att göra staden mer jämlik och minska skillnaderna i livsvillkor. För idag växer barn upp under helt olika förutsättningar och vuxna lever, arbetar och åldras utifrån skilda villkor.

‒ Tillsammans med näringslivet och civilsamhället arbetar hela Göteborgs Stad med att skapa en förändring. Och det vill vi berätta om, säger Ritva Gonzalez som är samordningschef för Jämlikt Göteborg.

Vill väcka nyfikenhet och samtal
Utställningen ”Alla vinner på en mer jämlik stad” vänder sig till både stora och små göteborgare som vill veta mer om varför och hur man arbetar för jämlikhet.

Besökarna kommer att kunna bygga sin egen stad i Minecraft och ta del av stadens arbete på olika sätt på utställningen.

‒ Jag hoppas vi ska kunna väcka nyfikenhet och samtal kring jämlikhet. Och en inblick i hur vi arbetar för att alla ungar ska få samma förutsättningar till ett gott liv, säger Ritva Gonzalez.

7730.jpg

Foto: C lara Tortosa


Gilla och följ Vårt Göteborg

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Beslut i kommunstyrelsen

Inriktningsbeslut för stadsutveckling på Backaplan, detaljplan för vård och bostäder vid Fjordvägen i Askim och ansökan om att Göteborg ska bli en UNESCO City of Literature var tre av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdag 13 mars. Läs kommunstyrelsens notiser här!

Se kommunfullmäktiges webbsändning 21 februari

Stadsutveckling Göteborg

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs Stads kalendarium

Sök bland Göteborgs Stads små och stora aktiviteter i Göteborgs stads kalendarium – klicka här!

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling