Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Kultur & fritid

[Publicerad 2018-10-01]

Nytt utegym invigs vid Ruddalen

Foto: Idrotts- och föreningsförvaltningen

Träningsstationer för alla muskelgrupper. På lördag 6 oktober invigs ett nytt utegym vid Ruddalens idrottscentrum. ”Det är utformat så att alla kan träna utifrån sina förutsättningar” säger Malin Larsson, planeringsledare på Idrotts- och föreningsförvaltningen.

Ruddalens idrottscentrum har haft ett utegym i många år som var i behov av upprustning. Då valde Idrotts- och föreningsförvaltningen att satsa på ett helt nytt utegym. Den kommer att ha ett flertal stationer och en träningsmodul, så kallad cage, som kan användas till olika övningar med den egna kroppsvikten.

– Den består av hopsatta riggar med bland annat romerska ringar, säger Malin Larsson.

Utegymmet kommer ha utrustning för att träna alla muskelgrupper, styrka, balans och pulshöjande övningar. Det kommer också finnas tydliga instruktioner i text och bild med information om hur övningen utförs och vilka muskelgrupper som tränas.

Något för alla
Göteborgs Stad har sedan tidigare ett 20-tal utegym runt om i staden och det är en träningsmöjlighet som bli allt populärare.

– Jag tror det beror på att det är så lättillgängligt och att du kan träna utifrån dina egna förutsättningar. Gymmet är gratis, alltid öppet och du kan göra ett fullt träningspass eller bara stanna till för tre övningar när du är ute med hunden.

Utegymmet vid Ruddalens idrottscentrum invigs den 6 oktober med bland annat träningstips av personliga tränare, inspiration från bandyföreningen SK Höjden, tips om hur man kan jobba hälsofrämjande på arbetsplatsen och möjlighet att prova på cirkelträning och delta i barnaktiviteter.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg

Översyn av Göteborgs Stads modell för föreningsbidrag och Göteborgsförslag om att ompröva Västlänken var två av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdagen den 21 augusti. Läs kommunstyrelsens notiser här!

Göteborgs Stads kalendarium

Se sändningen från kommunfullmäktige 11 juni

Sändningen startar klockan 16 på tisdag 11 juni.

Stadsutveckling Göteborg

Upprustning Brunnsparken

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling