Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Vård & omsorg

[Publicerad 2018-05-16]

Nytt dagläger för barn öppnar i Trädgårdsgärdet

Foto: Lo Birgersson

Satsning på pedagogik i hemlik miljö. I en etagelägenhet i Trädgårdsgärdet i Angered startar till sommaren en helt ny form av dagläger för barn och ungdomar med funktionsvariation. Lägret har extra satsning på pedagogik och en trygg, hemlik miljö. Det ska bli väldigt roligt att komma igång, säger Erica Lektonius, samordnande stödpedagog.

Till dagläger kan barn och unga med funktionsvariation komma och träffa kompisar, umgås och vara med på olika aktiviteter. På dagläger kan man vara en eller ett par dagar utan övernattning över en helg i månaden, eller kanske flera dagar under skolloven, utan att sova över.

I juni, efter midsommar, startas nu ett nytt dagläger i Trädgårdsgärdet i Angered. Lägret håller till i en etagelägenhet med egen uteplats, mitt i ett bostadsområde, centralt i Angered men ändå nära naturen.

Liten grupp
Det finns plats för fem barn samtidigt och alla barn har ett rum som ska kännas som sitt eget under lägervistelsen. Precis som i alla hem finns kök, vardagsrum och andra rum där man kan umgås och göra saker tillsammans. Under daglägren arrangeras förstås också utflykter och aktiviteter.

– Vi ville skapa ett sammanhang för en mindre grupp barn i en mer hemlik miljö. Vi har sett att det finns ett behov av det, berättar Erica Lektonius, som är samordnande stödpedagog och en av de som har utformat det nya daglägret.

Lägret har en extra satsning på pedagogik med lägerledare som har en tydligare pedagogisk kompetens och roll.

– Det är en viktig del av den här formen av dagläger att vi skapar en pedagogisk struktur runt varje barn, säger Erica.

En trygg miljö
I lägenheten i Trädgårdsgärdet fanns tidigare ett korttidshem för vuxna. Det har nu flyttat vidare till Lilla Kapplandsgatan i Högsbo. När lägenheten i Trädgårdsgärdet blev ledig såg Erica Lektonius och hennes kollegor chansen att skapa den nya formen av dagläger där.

– Det är en trygg miljö där vi kan ordna aktiviteter och umgås tillsammans utifrån varje barns intressen och behov. Det ska kännas bra och vara roligt att vara på dagläger hos oss!


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Se kommunfullmäktiges webbsändning 25 april

Göteborgs Stads kalendarium

Hitta aktiviteter här!

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg

Projekt Skeppsbron, Göteborgsförslaget om ett Sverigefinskt kultur- och informationscenter, riktlinjer för personalförmåner och utredning om ett stödcentrum för utsatta för hedersrelaterat våld var några av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdag 10 april. Läs kommunstyrelsens notiser här!

Stadsutveckling Göteborg

Upprustning Brunnsparken

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling