Hjälplänkar

Göteborgs Stads tidning
Söndag 17 januari

klart.se

Skärpta råd för att bromsa smittspridningen

Den 18 december presenterade regeringen och Folkhälsomyndigheten ytterligare nationella restriktioner och skärpta allmänna råd för att hejda smittspridningen. Göteborgs Stads verksamheter anpassas och många har stängt eller begränsat för besök. Ta reda på vad som gäller innan du besöker någon av stadens verksamheter. Läs mer: Göteborgs Stads information med anledning av covid-19

Läs mer Stäng

Om kakor på vartgoteborg.se

Kakor på vartgoteborg.se

Kakor används normalt för att förbättra en webbplats för dig som besökare, genom att föra över information mellan webbläsare och webbservrar. De vanligaste användningsområdena är att spara användarens val på en webbsida, för teknisk information samt för att samla in besöksbeteende för bland annat statistik och annonser.

På vartgoteborg.se finns en standarduppsättning kakor som används på alla sidor. Utöver det finns det också kakor som används på vissa sidor eller när vissa funktioner används. Kakorna är både av typen sessionskakor (som försvinner direkt efter ditt besök) och beständiga kakor (som ligger kvar på din dator under en bestämd tid).

Du kan stänga av kakor i din webbläsare

Om du inte accepterar att kakor används kan du stänga av användningen av kakor. Det gör du i din webbläsares säkerhetsinställningar.

Du kan även ställa in webbläsaren så att du får en fråga varje gång webbplatsen försöker placera en kaka på din dator. Genom webbläsaren kan också tidigare lagrade kakor raderas. Se webbläsarens hjälpsidor för mer information om detta. Post- och telestyrelsen, som är tillsynsmyndighet på området, lämnar ytterligare information om kakor på sin webbplats.

Även om du väljer att stänga av kakor så kan du navigera och läsa innehåll på vartgoteborg.se. Webbplatsen kan dock se annorlunda ut.

För de här ändamålen använder vi kakor

Teknisk information

I en del fall är informationen som sparas i kakorna av mer teknisk betydelse för att till exempel komma till rätt server när det finns flera som svarar på en domän, hantera lastbalansering eller hålla en användarsession. Till webbplatser som kräver inloggning upprätthålls en pågående inloggning genom kakor, annars hade du behövt logga in för varje sida eller bild som du vill titta på.

Besöksstatistik och webbplatsanalys

På vartgoteborg.se använder vi Google Analytics för att samla besöksstatistik som vi sedan analyserar för att förbättra webbplatsen.

Google använder permanenta kakor för att känna igen återkommande besökare. De läser och sparar också information i ett par kakor som de också kan läsa av från andra webbplatser som använder Googles tjänster. Denna information används för att rikta annonser till besökaren beroende på intressen och annan data de samlar på sig via personernas besök och användning på olika webbplatser.

Så använder Google kakor

Webbplatsens uppläsningsfunktion

På vartgoteborg.se finns en uppläsningsfunktion som läser upp sidornas innehåll. Använder du uppläsningsfunktionen samlar företaget Readspeaker in viss information. Syftet är dels att spara dina inställningar så att du inte behöver upprepa ditt val av språk och dels att samla in analysdata för att göra uppläsningsfunktionen bättre.

Så använder Readspeaker kakor

Videouppspelning

Tittar du på videor inbäddade från play.goteborg.se samlar företaget Twentythree in viss anonymiserad information om din användning. Informationen samlas in dels för att förbättra prestandan av videouppspelningarna och dels för att samla analysdata om vad olika besökare har tittat på.

Så använder Twentythree kakor

Tittar du på videor inbäddade från Youtube delas viss information med Youtube. Syftet är att förbättra din användarupplevelse och att samla in statistik om vad du och andra besökare har tittat på. Youtube ägs och hanteras av Google.

Så använder Google kakor

De här kakorna använder vi på vartgoteborg.se

Generella kakor

KakaSyfte
_gaBeständig kaka. Används av Google Analytics för att identifiera en besökare över tid. ID:et är slumpmässigt genererat och beständigt över tid för att Analytics ska kunna identifiera återkommande besökare och deras beteende. Kakan sparas i webbläsaren i 2 år. Varje gång du besöker sidan förlängs kakans livslängd.
_gat_UA…Beständig kaka. Används av Google Analytics och är en ”högbelastningslösning”. Sparas på din dator i cirka en minut.
_gidBeständig kaka. Används av Google Analytics för att identifiera en unik besökare. Sparas i din webbläsare i 24 timmar. Varje gång du besöker sidan förlängs kakans livslängd.
__cfduidBeständig kaka. Används av CloudFlare/Klart.se för att verifiera att trafiken är från en riktig användare.

Kakor på vissa sidor eller för vissa tjänster

KakaSyfte
12216212_p och 12216212_uBeständiga kakor. Används på sidor med inbäddade videor från domänen play.goteborg.se. Används för att hålla reda på en ”användarprofil” av besökarna. _u har ett unikt id på användaren och _p lagrar inställningar användaren gjort för spelaren. Kakorna sparas i minst 17 år i webbläsaren.
_visual_swf_referer och session_refererSessionskakor. Används på sidor med inbäddade videor från domänen play.goteborg.se. Innehåller information om vilken sida uppspelningen sker ifrån och används i analysen som finns i systemet.
Ad_session_idSessionskaka. Används på sidor som har inbäddade videor från domänen play.goteborg.se. Används för att balansera nättrafiken och förbättra uppspelningen.
pvc_visits[0]Beständig kaka. Används för att räkna antalet visningar av inlägg för att erbjuda funktionerna för toppnyheter och mest lästa.
__atuvc och __atuvsBeständiga kakor. Används av delningstjänsten AddThis för att samla in anonym statistik för delningar.
UuidSessionskaka. Används på sidor som har inbäddade videor från domänen play.goteborg.se. Slumpmässigt genererat id för att anonymt hålla reda på användaren under sessionen. Används vid analys som ett sätt att följa upp användningen mer noggrant.