Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Näringsliv

[Publicerad 2018-05-17]

One Stop Future Shop blev Årets Välfärdsförnyare

One Stop Future Shop och övriga vinnarna på Stora Samhällsgalan 2018. Foto: Robin Lorentz Allard.

En av tre nominerade. Under onsdagen vann Hisingsprojektet One Stop Future Shop förstapriset i kategorin Årets Välfärdsförnyare vid Stora Samhällsgalan på Cirkus i Stockholm. ”Det känns lite surrealistiskt men jätteroligt”, säger projektledaren Daniela Ölmunger.

EU-projektet One Stop Future Shop nominerades för insatserna med att stötta de som vill starta företag i Göteborg och för sitt framgångsrika sätt att skapa en mer inkluderande stad.

Målgruppen är nyanlända med lång etableringstid på arbetsmarknaden och andra utrikesfödda, kvinnor och unga, som har svårt att få jobb och hitta sysselsättning.

100 nya företag
Sedan starten 2016 har One Stop Future Shop haft över 1 000 deltagare och bland dessa har närmare 100 företag startats, 39 av dem på Hisingen.

– Vi har kämpat hårt och det har inte alltid varit så enkelt. Det är inte alla som har trott på oss, men det har funkat. Just nu känns det bara fantastiskt, säger Daniela Ölmunger.

Stora Samhällsgalan arrangeras av tidningen Dagens Samhälle. Två andra projekt – certifiering av gode män i Nacka och ett samverkansprojekt mellan kommun och polis i Uppsala – var också nominerade i samma kategori som One Stop Future Shop.

Tårtkalas och öppet hus
Vinnarmotiveringen från juryn löd bland annat: ”Vinnaren har lyckats visa att tillsammans bygger vi samhället och tillsammans blir vi starka.”

– Känslan är att detta kommer att kunna ge oss ett ökat manöverutrymme att fortsätta bygga vidare på vårt sätt att arbeta annorlunda. Vi har haft ett stort politiskt stöd, och det gör det stabilt och att vi kan jobba mer långsiktigt. Vi är inte beroende av hur det går i exempelvis nästa val eftersom politikerna är överens om att detta är bra och viktigt, säger Daniela Ölmunger.

Under torsdagen firades vinsten med öppet hus och tårta på Business Center vid Vårväderstorget.

– Det är jätteroligt att vinna priset, det är ett stort erkännande för att vi arbetar på ett bra sätt.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Gamla Göteborg

Beslut i kommunstyrelsen

Göteborgs Stads servicepolicy, återremiss för ärendet om projekt Skeppsbron samt återremiss för om- och tillbyggnaden av Sjöfartsmuseet var något av det som kommunstyrelsen beslutade om onsdag 6 februari. som kommunstyrelsen beslutade om onsdag 6 februari. Läs kommunstyrelsens notiser här!

Se kommunfullmäktiges webbsändning 31 januari

Stadsutveckling Göteborg

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs Stads kalendarium

Sök bland Göteborgs Stads små och stora aktiviteter i Göteborgs stads kalendarium – klicka här!

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling