Måndagen den 18 maj kastar Ostindiefararen Götheborg loss från Pir 4 i Göteborg. Skeppet kommer att göra en tur uppför älven för att ankra utanför Göteborgsoperan. Här kommer hon vara en del av World Childhood Foundations 10-årsjubileum.

Ostindiefararen har legat vid Pir 4 sedan förra hösten, men nu är det dags för skeppet att komma ut och röra på sig för första gången i år. Skeppet kommer att vara en del av firandet av World Childhood Foundations 10-årsjubileum på Göteborgsoperan måndagen den 18 maj.

Cirka klockan 17.00 kastar skeppets besättning loss för den kortare turen uppför älven. Man beräknar vara utanför operan cirka klockan 18.00, där man ankrar. En salut om 21 skott kommer att ljuda över Göteborg, när skeppet hälsar kungafamiljen välkommen till galan. Sedan följer kvällens program och inte förrän vid 23-tiden beger sig Ostindiefararen tillbaka till sin hemmakaj.

– Vi är oerhört stolta över att få vara en del av den här galakvällen till förmån för World Childhood Foundation, och Drottning Silvia är också Ostindiefararens gudmor. Det är också glädjande för oss att kunna bjuda på skeppet på det här sättet på hemmaplan, säger Elisabeth Thörnblom, projektledare för Ostindiefararens deltagande i galakvällen.

Ostindiefararen riggas inför seglatsen i juni [2009-03-20]
Ingen långresa för Ostindiefararen [2008-12-17]
Ostindiefararen har satt segel mot Östersjön [2008-05-16]
Ny stiftelse tryggar Götheborgs framtid [2008-04-23]