10.000 konferensdeltagare och mässbesökare väntas till Kvalitetsmässan som invigs på tisdagen. Nästan halva regeringen finns med bland deltagarna, plus en massa andra kända namn. "Att det är så många ministrar beror på att det här är det bästa tillfället att träffa landets välfärdsproducenter", säger Sven Wiberg, vd för Kvalitetsmässan.

– 10.000 deltagare och besökare är ett jättebra resultat. Pengamässigt är vi större än Bok- och biblioteksmässan, säger Sven Wiberg.

”Här finns alla samlade”

Han tror att antalet konferensdeltagare landar kring 3.800, vilket är en ökning med 20 procent jämfört med senaste mässan för två år sedan.

Bland deltagarna finns nästan halva regeringen, nio statsråd med bland andra Anders Borg, Beatrice Ask, Jan Björklund och Göran Häggund. Dessutom deltar en hel del andra kända namn som Gudrun Schyman, Göran Persson och Fredrik Lindström.

– Att det är så många ministrar beror på att det här är det bästa tillfället att träffa landets välfärdsproducenter. Här finns alla samlade, säger Sven Wiberg.

För tionde gången

Det här är tionde gången som Kvalitetsmässan anordnas. Deltagarna är chefer och medarbetare från hela landet och som arbetar inom offentlig sektor.

Under två dagar får deltagarna exempel på förnyelse och utveckling inom den offentliga sektorn. Det sker bland annat genom 168 konferensseminarier och ett 50-tal öppna.

– En ny punkt för i år är Kvalitet i Väst där ett 30-tal projekt ska presenteras, säger Sven Wiberg.

Vinnare av designpris utses

Under mässans andra dag ska vinnaren av designtävligen för nya goteborg.se tillkännages av grundaren av Forsman & Bodenfors, Sven-Olof Bodenfors. Vinnarbidraget blir också synonymt med det nya utseendet för goteborg.se som just nu håller på att växa fram under ledorden modern, effektiv och säker.

Götapriset som delas ut till en offentlig verksamhet ska även det utses under kvalitetsmässan. Fyra finalister har redan nominerats, varav två har Göteborgsanknytning.

Det ena är Bättre kommunala tjänsteresor där projektledaren heter Per Schillander från Vägverket Region Väst. Det andra är Projekt Run – ett hälsoprojekt i grundskolan under ledning av BK Häcken med Leif Gjulem och Nicklas Möller som projektansvariga.

Fotnot:
För anställda och förtroendevalda i Göteborgs Stad är fackmässan gratis. Man kan själv skriva ut sin biljett på www.goteborg.se/biljett.