Kan hämtas från 20 oktober. Ungefär 6200 göteborgare som fyller 65 i år får i slutet på den här veckan brev om att de kan hämta ut gratis halkskydd. I brevet finns dels en kupong, dels en lista över de drygt 50 affärer och apotek där man kan hämta ut sina broddar. Erbjudandet gäller mellan 20 oktober och 6 december.

– Man kan välja helfotsbrodd eller hälbrodd, de olika butikerna har lite olika modeller, berättar Eva Lagerstedt på stadsledningskontoret.

Det var inför vintern förra året som Göteborgs Stad för första gången delade ut broddar till göteborgare som fyllt 65 år. Erbjudandet gick ut till 80 000 göteborgare, och drygt 53 000 hämtade ut ett par gratis broddar.

Personlig kupong
I år fortsätter erbjudandet och nu kan alltså de som fyllt eller fyller 65 under 2014 hämta ut halkskydd. Även de som flyttat in under det gångna året och var folkbokförda i Göteborg i början av september får brev hem.

Kupongen i brevet är personlig och gäller mellan den 20 oktober och 6 december. Om det är något fel på broddarna kan de bytas i samma affär där man hämtade ut dem. Om du har frågor om broddar kan du ringa Göteborgs Stads kontaktcenter på telefon 031-365 00 00. Mer information finns också på Göteborgs Stads hemsida, se länken nedan.