För första gången i sitt 38-åriga liv har Anders Gustafsson ett fast jobb. Det har han fått genom Göteborgs Stads traineeprogram för personer med funktionsnedsättning. "Nu kan jag koppla av och planera för framtiden på ett helt annat sätt än tidigare", säger han.

För drygt tre år sedan startade Göteborgs Stad ett traineeprogram för arbetslösa med funktionsnedsättning. Bakgrunden var uppdraget att öka mångfalden bland stadens anställda och en insikt om att rekryteringen av personer med funktionsnedsättning var oroväckande liten.

Anders Gustafsson var en av tio deltagare i traineeprogrammets första omgång. I dag har han ett fast jobb som skolvärd med inriktning på it-frågor på Bräcke Östergårdsskolan.

Rätt person på rätt plats

Han tycker att traineprogrammets främsta styrka är ett väl genomfört arbete med att matcha rätt person med rätt arbetsplats.

− Det gäller att veta vilka arbetsplatser som är bra för personer med funktionshinder. Själv behöver jag inte mer än kryckor för att förflytta mig, men om arbetsgivaren behöver anpassa arbetsplatsen allt för mycket finns risken att de blir tveksamma, säger Anders Gustafsson.

Första ”vanliga” jobbet

Flera gånger förut har Anders Gustafsson medverkat i olika sysselsättningsprojekt för funktionshindrade. Göteborgs Stads traineeprogram är det första som resulterat i ett ”vanligt” jobb. Något han bara har hoppats på tidigare.

− Den här gången fick man ett helt annat stöd än vad man brukar få, säger han.

Ett personligt engagemang

Eva Norinder, som är projektledare på Studium och den som håller i traineeprogrammet, säger att en stor del av hennes jobb går ut just på att ge stöd åt deltagarna. Flera av dem har hon tät kontakt med dagligen. Andra ringer hon till någon gång i veckan. Allt handlar om att anpassa arbetet efter deltagarnas olika behov.

− Jag tror mycket på det personliga engagemanget. En arbetsförmedlare kanske jobbar med flera hundra individer, medan mitt uppdrag är att arbeta med ungefär 20 personer på ett år, säger hon.

63 procent har fått jobb

Av de 51 personer som hittills gått igenom programmet har 63 procent blivit erbjudna jobb.

− Det börjar ofta med en tidsbegränsad anställning, som sedan förhoppningsvis övergår till tillsvidareanställning, säger Eva Norinder.

Traineeprogrammets praktik är sex månader. Enligt Eva Norinder en lagom lång tid. Dels för att skapa personliga relationer och dels för att deltagarna ska hinna visa vad de går för.

Svårt hitta praktikplatser

Dessutom ägnas ungefär en dag i veckan åt utbildning. Även den är anpassad till individen.

− Det kan vara nästan vad som helst. Någon har gått på en grundläggande datakurs. Andra har läst in högskolepoäng eller gjort klart ett examensarbete, säger Eva Norinder.

Att hitta arbetslösa deltagare är inte särskilt svårt. Många står på tur och vill vara med i programmet. Att hitta passande praktikplatser är desto knepigare.

− Det gäller att hitta ett ställe där de har ett behov som motsvarar det deltagarna kan erbjuda.

Praktik på Liseberg

Än så länge har 66 olika arbetsplatser tagit emot praktikanter. Några exempel är Lundby stadsdelsförvaltning, social resursförvaltning och Liseberg.

Projektet Trainee för funktionshindrade är ett samarbete mellan Göteborgs Stad, arbetsförmedlingen och Handikappföreningarnas Samarbetsorgan.

Det genomförs av Studium.

Fotnot:
Traineeprogrammet för personer med funktionsnedsättning medverkar på Leva och fungera-mässan som pågår 21-23 april. Monter B04:64. Öppet dagligen mellan klockan 9 och 17.