"Vi firar medmänsklighet". När Raoul Wallenberg-priset på onsdag 27 augusti delas ut i Stockholm för andra året finns de båda lärarna Samuel Engelhardt och Torbjörn Stenson från Angeredsgymnasiet bland de nominerade. Båda har från olika håll nominerats för arbetsinsatser i Raoul Wallenbergs anda.

Bland de nominerade finns förutom de båda Angeredslärarna bland annat också komikern och debattören Soran Ismail och grundaren av Emerichfonden, Emerich Roth.

– När främlingsfientlighet utmanar Sverige så firar vi medmänsklighet på Raoul Wallenbergs dag, säger Olle Wästberg som är ordförande i juryn som Raoul Wallenberg-akademin tillsatt för att värdera årets nomineringar.

Priset delas ut av integrationsminister Erik Ullenhag vid en ceremoni i Stockholm på onsdag 27 augusti. Ministern bjuder också in de nominerade till samtal på arbetsmarknadsdepartementet.

Priset på 100 000 kronor delades ut för första gången förra året och gick då till fritidsledaren Siavosh Derakthi i Staffanstorp, för hans engagemang emot främlingsfientlighet i Skåne.