Med samma procedur som tidigare år lottades på torsdagsförmiddagen de drygt 1.000 kommunala sommarjobben ut bland nästan 2.400 sökande. Platserna fördelas lika mellan flickor och pojkar. En länk till den fullständiga listan på vilka som fått jobb finns längst ner i artikeln.
– Det är kul, för det är inte så lätt att få sommarjobb så jag blev jätteglad. Jag har inte riktigt vetat vad jag ska göra i sommar, säger Mahtab Shekharzai som går i ettan på Burgården. Hon har fått plats som ekonomibiträde i ett storkök i Gunnared.
Det är främst inom vården som sommarjobben finns men också barnomsorg, park- och fastighetsskötsel, städning och vaktmästeri. I år finns 1.000 platser att fördela vilket är trehundra färre än i fjol då Göteborgs Stad gjorde en extra satsning.
Får jobba i fyra veckor
Stefan Larsson går i ettan på Munkebäcksgymnasiet och har fått en plats som djurvårdare i Slottskogen.
– Det låter ju inte helt fel, det tackar jag gärna ja till! Fast en liten tråkig grej är att jag är allergisk…, säger han.
– Det är sånt som händer, det får vi hitta en lösning på, säger Claes Henriksson vid stadskansliets arbetsmarknadsgrupp.
De 1.000 ungdomar som ska jobba fyra veckor i sommar med 52 kronor i timlön matchas nu med platserna i sin egen stadsdel för att inte behöva åka så långt.
Besked kommer med posten
Det är sjunde året i rad som de kommunala sommarjobben lottas ut bland elever som går i ettan på gymnasiet och är folkbokförda i Göteborg. Tre fjärdedelar av platserna lottas, resten går till elever med särskilda behov.
Platserna är populära och reserver finns på kö om det blir återbud.
– Förra året blev det kanske ett par hundra återbud, vilket visar att det är svårt att hitta alternativa sommarjobb, säger Claes Henriksson.
Satsningen på sommarjobben kostar elva miljoner kronor, Göteborgs stad betalar åtta miljoner, resterande tre miljoner kommer från staten.
Länk till hela listan finns nedan, alla får också ett brev hem med posten.
Fotnot:
De som har frågor kan ringa till Claes Henriksson, telefon 61 11 39