Många bra tävlingsbidrag. Det finns massor av kreativa och idérika medarbetare bland Göteborg Stads anställda. Det står klart sedan annonstävlingen ”Vad är ditt jobb?” avgjorts. På torsdagen hyllas vinnarna vid en prisceremoni.

Det var i slutet av förra året som stadsledningskontoret lanserade en annonstävling för att hitta nya sätt att presentera de många spännande jobb som ryms inom Göteborg Stads organisation.

Tävlingen gick ut på att formulera en rekryteringsannons till sitt eget jobb, efter en mall som redan utarbetats.

126.jpg
– Vi fick in 94 tävlingsförlag. Många av dem är väldigt bra. Så bra att de kommer att utgöra en utmärkt inspirationskälla inför framtida annonser, säger Örjan Flodell som tillsammans med Maria Tuvegran är projektledare för Employer branding – stadens satsning på att stärka sitt varumärke som arbetsgivare.

Tävlingsdeltagare från hela staden
Medarbetare från Göteborgs alla stadsdelsförvaltningar, elva fackförvaltningar och ett bolag bidrog med tävlingsförslag. Flest förslag kom från Västra Hisingen, Örgryte-Härlanda och Social resursförvaltning.

De tre vinnande bidragen kom från Marie-Christine Blomgren, nattjourledare på Trygghetsjouren i Majorna-Linné, Karin Lokrantz-Flores, studie- och yrkesvägledare på vuxenutbildningsförvaltningen och Bodil Alvarsdotter, barn- och ungdomsbibliotekarie i Majorna-Linné. De får alla ett årskort på Västtrafik som tack för sina bidrag.

”Tacksamt jobb att skriva annons om”
Bodil Alvarsdotter, som skickade in sitt bidrag en kvart innan tävlingstiden gick ut, tyckte att tävlingen passade henne perfekt:

– Det här var min grej. Jag skickar ofta in tävlingslappar, och har faktiskt vunnit både teaterbiljetter och en fin morgonrock förut – fast det här var ju fantastiskt. Nu kommer jag väl aldrig mer att cykla…, skrattar Bodil Alvarsdotter som började sitt jobb som barn-ungdomsbibliotekarie på Linnéstadens bibliotek så sent som i augusti.

– Det var kanske därför jag kände att det var lite aktuellt. Och så har jag ju ett tacksamt jobb att skriva annons om.

Förutom de tre förstapristagarna får de tio som delar andraplatsen ett månadskort på Västtrafik. Tio tredjepristagare belönas med ett årskort på Styr&Ställ-cyklarna.

Alla pristagarna är inbjudna till en prisceremoni med gemensam lunch på torsdagen.

6B5C.jpg