Konferens ger ny fart. Kravet på utbyggd järnväg mellan Göteborg och Oslo är sedan länge en av de viktigaste frågorna för samarbetet mellan de bägge städerna. Den 17 december samlas politiska ledare och näringslivsföreträdare i Oslo rådhus för att diskutera gränsregionens framtid.

Göteborg och Oslo inledde sitt samarbete redan 1995. Sedan dess har även kringliggande regionerna Västra Götalandsregionen, Akerhus och Östfold anslutit sig.

Tillsammans jobbar de för att skapa förutsättningar för en gemensam arbetsmarknad och en gränsregion som står sig bra i konkurrensen även på en internationell arena.

− Vi ser en enorm potential i området och redan i dag finns här en stor arbetspendling över nationsgränsen, säger Sara Schütt, sekretariatsledare för GO-samarbetet.

Förnyat samarbete
Det främsta hindret för en stark gränsregion är, enligt samarbetsorganet, den dåligt utbyggda järnvägen mellan de bägge städerna. På en 13 mil lång sträcka är det fortfarande enkelspårigt.

− E6:an är utbyggd, så nu ligger vårt fokus på en bättre järnväg. Med dubbla spår kan vi få upp kapaciteten för både gods- och persontransporter, säger Sara Schütt.

Konferensen den 17 december äger rum i Oslo rådhus och är samarbetets största hittills.

− Sedan årsskiftet har vi förnyat samarbetet och fått mer fart. Konferensen är ett led i det, säger hon.

OECD på besök
Till konferensen är bland annat representanter från OECD inbjudna. De ska berätta om hur de under det kommande året ska genomföra en analys av regionerna längs sträckan Oslo, Göteborg och Öresund.

På agendan står även diskussioner kring hur respektive regeringar ska uppvaktas för att få sträckan Göteborg-Oslo att finnas med när länderna reviderar sina nationella transportplaner.