"Sök stiftelser" heter den nya funktionen på Göteborgs Stads webbplats som gör det enklare för göteborgarna att få överblick och söka pengar ur Göteborgs Stads stiftelser.

Staden förvaltar ett hundratal stiftelser med syftet att ekonomiskt hjälpa behövande, elever, studerande och kulturorganisationer. Tidigare har den som vill söka pengar behövt ägna mycket tid åt att leta och hitta passande information, ringa och fråga, chansa och kanske skicka felaktiga ansökningar.

I den nya e-tjänsten ”Sök stiftelser” kan man nu med några enkla val avgränsa sökningen, ta fram en lista med passande stiftelser och få skräddarsydd information.

Elektronisk ansökan nästa steg

Och verktyget höjer inte bara servicenivån för medborgarna utan effektiviserar också för utdelningsstyrelserna som varje år får in 3.500 ansökningar som registreras och granskas noggrant innan anslag beviljas.

Den nya e-tjänsten ”Sök stiftelser” innebär ett första steg. Framöver ska det också gå att ansöka elektroniskt.

– Det får vi kalla en etapp två för stiftelsers e-tjänst, det här är bara början, säger Per Wallenius, ansvarig för förvaltningen av stiftelser på stadskansliet.