Stadens tält välbesökt. Minst 15.000 gick i det färgsprakande tåget och 70.000 såg på. När årets upplaga av Regnbågsparaden intog stadens gator var folkfesten ett faktum. Även Regnbågsparken, där bland andra Göteborgs Stad visade upp sig, har haft rekordmånga besökare.

Under söndagen var det dags att sätta punkt för West Pride – en festival som i år har gått i rekordsiffrornas tecken. 700 regnbågsflaggor har vajat i staden, festivalens infocenter i Nordstan har noterat mer än dubbelt så många besök mot i fjol och till Regnbågsparken kom nästan 30.000 besökare.

− I stadens tält i Regnbågsparken har vi haft en strid ström av människor. Min upplevelse är att 99 procent har varit glada över att staden är med och tar ett tydligt ställningstagande för öppenhet och allas lika värde, säger Anna-Carin Jansson, som är samordnare för HBTQ-frågor i Göteborgs Stad.

Blandat utbud i stadens tält
Bland de verksamheter som visat upp sig under West Pride märks till exempel stadens ungdomsmottagningar, Kriscentrum för män, Fairtrade City Göteborg och Social resursförvaltning.

− Nya för i år var bland andra Göteborg Energi, som också var med i tältet. Så det är en stor bredd i de verksamheter som vill vara med, säger Anna-Carin Jansson.

På kvällen firades West Pride av med en galaföreställning, Regnbågsgalan, på Liseberg. Martin Rolinski, Shirley Clamp och Sarah Dawn Finer var några av de artister som deltog.