Smidigt med ny e-tjänst för hela staden. Byta glödlampor, montera brandvarnare eller hänga upp tavlor. Oavsett vilken fixartjänsten är går den numera att beställa via webben. Samtidigt går det fortfarande att ringa eller maila fixaren i den egna stadsdelen på samma sätt som tidigare.

− De flesta vill ha smidig tillgång till stadens tjänster. Vår uppgift är att göra det så enkelt som möjligt för medborgarna, säger Daniel Smedberg, processutvecklare på konsument och medborgarservice.

Fixartjänsten vänder sig till alla som är 67 år eller äldre. Det handlar om att få hjälp med vissa praktiska göromål i hemmet, som till exempel att bära ner tunga grejer från vinden.

E-tjänst för hela staden
Fixarna finns i varje stadsdel, men tidigare har det inte funnits någon samordning i staden.

− Nu finns det en e-tjänst för hela staden. Man får uppge vilken stadsdel man bor i och sedan dirigeras meddelandet om så att det hamnar hos rätt fixare, säger Daniel Smedberg.

Han upplever att behovet av och efterfrågan på den här sortens tjänster är stort i målgruppen.

− Äldre köper numera datorer i allt mindre utsträckning, men de köper surfplattor. Då gäller det att utveckla tjänster som är tillgängliga på den sortens plattform, säger Daniel Smedberg.