Krisstöd och öppna mötesplatser i helgen. Efter torsdagseftermiddagens skottlossning på Friskväderstorget i Biskopsgården mobiliserar nu stadsdelen för att möta de boendes oro och frustration.

Stadsdelsdirektör Torleif Larsson kallade igår kväll krisledningsgruppen till möte för att planera aktiviteterna efter torsdagens nya skottlossning – den här gången vid Friskväderstorget.

Helgöppet på flera mötesplatser
– Gruppen kommer att finnas ute i stadsdelen för att möta folks oro, svara på frågor och erbjuda samtal. I gruppen ingår lärare, socialarbetare, kuratorer, psykologer och andra som fått särskild utbildning för den här typen av situationer, säger Torleif Larsson.

Utöver krisstödsgruppen är också fältsekreterare och stadsdelsvärdar redo att stötta arbetet. I stadsdelen finns under helgen följande öppna verksamheter:
• Idépunkten på Friskväderstorget har öppet klockan 15-22 fredag, lördag och söndag.
• Vårvindens fritidsgård hålls under fredagen öppen till 22.30. Därefter fattas nytt beslut om öppethållande under helgen.
• På Sjumilahallens kultur- och sporthall fullföljer föreningarna sina planerade verksamheter som vanligt under helgen.

”Har slitit hårt på många människor”
Det var i början av september som Biskopsgårdens hamnade i ett chocktillstånd efter en skottlossning på Väderilsgatan som kostade två människors liv.

– Direkt efter dödsskjutningarna hade stämningen här mest karaktär av ett sorgearbete. Många kände ilska och frustration, andra mer oro och osäkerhet, säger Torleif Larsson och fortsätter:

– Den senaste tiden våldshandlingar har slitit hårt på många människor i Biskopsgården.

Samtidigt har värdefullt stöd erbjudits från andra stadsdelar och social resursförvaltning.

– Vi är inte ensamma om att klara den här situationen, men visst är det slitsamt, säger Torleif Larsson som på måndag kallar krisstödsgruppen till ett nytt möte för att summera helgen och planera kommande insatser.