En halv miljon i medborgarbudget. Middagsklubb, upprustad cykelväg och medeltidsfestival. Det är tre av 13 förslag som gått till final i Västra Hisingens medborgarbudget. Fram till 15 maj kan invånarna i stadsdelen rösta för att kora en vinnare.

Medborgarbudgeten i Västra Hisingen heter ”Nu bestämmer du”. Det vinnande förslaget får en halv miljon kronor för att förverkliga en trygghetsskapande åtgärd.

Vinnaren eller vinnarna kommer att presenteras vid en prisceremoni på Torslandafestivalen den 6 juni. Eftersom flera förslag kostar mindre än en halv miljon att genomföra kan flera förslag vinna.

Idéerna har förtydligats
Totalt kom 41 förslag in. Stadsdelsförvaltningen har varit i kontakt med alla förslagsställare för att förtydliga deras idéer och har diskuterat möjliga sätt att genomföra förslagen med fackförvaltningar och externa experter.

Alla 41 förslag kommer att presenteras för politikerna i Västra Hisingens stadsdelsnämnd. Det innebär att även de förslag som inte platsade i omröstningen ändå kommer ha chans att påverka trygghetsarbetet i stadsdelen på olika sätt.

6416.jpg

Foto: Margareta Persson