Carina Johansson tar emot Lejonpriset. Foto: Leif Nilsson

Förebygger skadegörelse på skolor och förskolor. Grattis Carina Johansson, säkerhetsplanerare vid lokalförvaltningen som vunnit stadens försäkringsbolag Göta Lejons utmärkelse Lejonpriset som Årets förebyggare. Hur känns det?

– Jag är så stolt och så glad, har sagt att jag har världens bästa jobb med bra kolleger och en budget, delvis finansierad av Göta Lejon, så att jag kan utföra mina riskinventeringar i samarbete med verksamheterna, föreslå lösningar och få dem finansierade. Resultatet blir mycket nöjda kunder!

 Är det något du är särskilt stolt över?
– Jag känner att jag har stor förståelse och respekt för kundernas problematik i verksamheten. Tyvärr används deras förskole- eller skolgårdar av ”bus” som lämnar spår i form av rester av narkotika, skadegörelse eller till och med gömda vapen. Många i staden samverkar i det här. Mina åtgärder löser inte problemet utan flyttar det till en annan plats. Mitt arbete går ut på att man inte ska sälja narkotika eller elda på våra gårdar. Jag jobbar med hjärtat och vill hjälpa våra kunder så gott jag kan.

Vilket är ditt mål?
– Att få nöjda kunder och få bort buset. Kundernas lilla budget ska gå till barnen och det pedagogiska arbetet, inte att sanera klotter eller ta bort skadegörelse.