Talar på EU-frukost i Lundby. Göteborg får fint besök från EU-högkvarteret i Bryssel på Europadagen 9 maj. Då ska EU-kommissionären Cecilia Malmström medverka vid en EU-frukost i Lundby på Hisingen. "Vi är jätteglada att Cecilia Malmström kan komma hit", säger Katja Knuutinen vid internationella avdelningen på stadsledningskontoret.

– Vi arrangerar sådana här frukostar fyra gånger per år, för alla som arbetar med olika EU-projekt inom Göteborgs Stad. Men den här gången har vi breddat, så att även företag och organisationer som påverkas av EU–arbetet kan vara med och utbyta erfarenheter.

Katja Knuutinen räknar med ett 100-tal deltagare vid frukostmötet, som hålls i Lundbys stadsdelshus på Wieselgrensgatan. Föranmälan krävs och kan göras till e-postadressen här nedanför.

Frukostmötet gästas av personer från tre nivåer inom EU-arbetet. Kommissionären Cecilia Malmström representerar den högsta, kommunalrådet Anneli Hulthén den kommunala nivån och utvecklingschef Micael Nord i Lundby kommer från stadsdelsnivån. De tre gästerna möts i ett samtal om EU:s och Göteborgs gemensamma framtid och mervärden med stadens EU-arbete.

Europaveckan en tradition i över tio år
– Vi vill visa att i Göteborg är EU-arbetet inget som man gör vid sidan om, utan det är integrerat i den ordinarie verksamheten och det ordinarie utvecklingsarbetet, säger Katja Knuutinen.

Frukostmötet är en av många programpunkter under den västsvenska Europaveckan, en tradition sedan mer än tio år.

Ett annat stort arrangemang under veckan hålls i Nordstan 7 maj. Mellan kl 12 och 18 varvas musik och underhållning med debatter och föredrag av forskare och politiker. Bland annat ska EU-parlamentarikern Olle Ludvigsson tala om vad EU kan göra åt ungdomsarbetslösheten.