Centrums stadsdelsförvaltning granskar nu om det finns brister i rutiner eller i det interna IT-systemet. Det var i förra veckan som förvaltningen polisanmälde en anställd som misstänks ha förskingrat miljonbelopp under en längre tid.

– Jag vill veta om det finns brister i stadsdelens rutiner, säger förvaltningschefen Thomas Segenstedt.

Direkt efter att stadsdelen upptäckte den misstänka förskingringen så påbörjades en intern utredning. Förvaltningschefen Thomas Segenstedt har nu dessutom gett ekonomichefen ett skriftligt formellt uppdrag med ett antal tydliga frågor som han vill ha svar på.

Både stadsdelens rutiner och IT-systemets säkerhet ska granskas. Stadsdelens rutiner vid nyanställning, delegation, behörigheter och införsel av lön ska särskilt utredas.

– Det är viktigt att få veta vad det är för typ av brister och hur vi kan åtgärda dessa, säger Thomas Segenstedt.

Resultat inom några veckor

Han räknar med att internutredningen har någon form resultat eller delresultat inom några veckor. Stadsdelen kommer även att ta hjälp utifrån för att göra sin utredning.

Parallellt genomför polisen sin utredning. Den anställda kvinnan som misstänks för grovt bedrägeri har häktats. Polisen räknar med att åtal ska vara väckt till den 9 september.