Vinnaren prisas på Götaplatsen. Nu kan du nominera personer som har gjort en god gärning. 2018 års vinnare kommer att presenteras i höst. Senast 1 augusti ska nomineringarna vara inskickade.

Göteborgs Stads pris till vardagshjältar är precis som det låter en utmärkelse till en eller flera personer som har gjort en god gärning genom civilkurage, personligt mod eller medmänsklighet.

– Priset delas ut till en eller som mest tre kommuninvånare som har gjort en god gärning utöver det vanliga, säger Birgitta Rydén, som samordnar arbetet med utmärkelsen på stadsledningskontoret.

Nominera senast 1 augusti
Priset delades ut för första gången i höstas. Förra årets pristagare var Ann-Christina Thunman, som via Frälsningsarmén arbetar med Göteborgs mest utsatta, och Elisabeth Anderton, som bland annat har grundat Gatans lag. Hon arbetar numera som CSR-ansvarig i IFK Göteborg.

Från nu och fram till 1 augusti har alla göteborgare chansen att nominera sina vardagshjältar. Mottagarna av priset Vardagshjältar utses av en priskommitté bestående av kommunfullmäktiges presidium, Västsvenska handelskammaren, Göteborgs universitet och Social ekonomi.

– Förhoppningsvis tar många chansen att nominera någon eller några som de tycker bör uppmärksammas för sina goda gärningar. Det enda man behöver göra för att nominera någon är att skriva en motivering och skicka den i mejl, säger Birgitta Rydén.

Se mer information och mailadress här nedan.