Angered är en stadsdel under utveckling, med hela elva stadsbyggnadsprojekt aktuella. Nu ska planerna visas upp i Angereds centrum på olika teman. Först ut är Hälsa, som invigs på torsdag den här veckan.

– Många Angeredsbor vet nog inte hur mycket som faktiskt pågår eller planeras i deras stadsdel, därför vill vi visa detta, säger Anette Palle, informationschef på stadsbyggnadskontoret.

Närsjukhus och rekreationsområden

De största aktuella projekten är den nya is- och badhallen och Angereds närsjukhus. Utställningen heter ”Det händer mycket i Angered” och är gjord i samarbete mellan förvaltningar och andra intressenter, till exempel Västra Götalandsregionen när det gäller närsjukhuset.

– I temat Hälsa informerar vi tillsammans med närsjukhuset och Västfastigheter om vad närsjukhuset kommer att betyda i Angered, berättar Anette Palle.

– Men här finns också information om hälsa och sjukvård, och hur man kan må bättre tack vare allt som finns i Angered: rekreationsområden, is- och badhallen, gym och föreningsliv och mycket annat.

Bo och verka nästa tema

– Hälsa betyder olika saker för olika människor och vi vill att det här ska vara lite tankeväckande, säger Anette Palle.

Utställningen ryms i en monter på tio kvadratmeter inne i Angered centrum, mitt emot McDonalds och på väg ut mot Blå Stället.

– Stadsbyggnadskontorets formella utställningar om detaljplaner äger alltid rum på Blå Stället, så för den mer formella informationen hänvisar vi dit, säger Anette Palle.

Temat Hälsa kommer att visas till slutet av januari. Nästa tema blir Bo och verka.