Består nästan helt av återvunnet material. Selma Lagerlöfs Center vinner Design S – Swedish design awards 2020 i kategorin Inredningsarkitektur. Huset är byggt med fokus på återbruk - materialmässigt och möbelmässigt. 92 procent av inredningen är av återvunnet material.

Selma Lagerlöfs center på Selma Lagerlöfs torg i Hisings Backa invigdes för drygt ett år sedan. Tidigare i höstas kom nomineringen för husets inredningsarkitektur i tävlingen Swedish design awards 2020 som arrangeras av Svensk Form.  Och nu är det alltså klart att huset vinner i sin kategori.

Många verksamheter under ett tak

På Selma Lagerlöfs center samsas en rad verksamheter. Där finns bibliotek, kulturskola, olika typer av aktiviteter, föreningsliv samtidigt som det har plats för den administrativa delen av Norra Hisingens stadsdelsförvaltning.

– Det är verkligen både roligt och hedrande att vi vinner. Under det dryga året som vi har varit här har vi hunnit bo in oss på ett bra sätt, säger Camilla Blomqvist stadsdelsdirektör på Norra Hisingen, och fortsätter:

Förvaltningen för funktionsstöd flyttar in

– Efter årsskiftet och i samband med den nya organisationen i Göteborgs Stad då stadsdelsförvaltningarna försvinner blir det förvaltningen för funktionsstöd som flyttar in. Övrig verksamhet som föreningar, kultur, bibliotek, mötesplatser och medborgarstöd finns kvar.

Ansvariga för formgivningen är White Arkitekter.